Σημεία συνέντευξης του πρώην υφυπουργού Οικονομικών
κ. Αντώνη Μπέζα στον τηλεοπτικό σταθμό
Ήπειρος ΤV1 και το δημοσιογράφο
Παναγιώτη Μπούρχα
Έφεραν το ΔΝΤ μέσα στη χώρα και την ευρωζώνη:
«Η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ, δεν ήταν ούτε αναπόφευκτη, ούτε νομοτελειακή. Υπήρξαν λανθασμένες πολιτικές επιλογές, κραυγαλέα διαχειριστική ανεπάρκεια και σκοπιμότητα. Το έλλειμμα, παρά την αρχική εκτίμηση για μικρότερο μέγεθος, έφθασε στο 12,7% επειδή εκεί το πήγε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, φουσκώνοντας τις δαπάνες στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 και μεταθέτοντας έσοδα για το 2010. Το έλλειμμα αναθεωρήθηκε στη συνέχεια στο 15,8% όταν προστέθηκαν και τα ελλείμματα των δημοσίων επιχειρήσεων, στοιχεία που ποτέ μέχρι τότε δεν συμπεριλαμβάνονταν στον υπολογισμό του ελλείμματος. Το αποτέλεσμα ήταν να φέρουν το ΔΝΤ μέσα στη χώρα και την ευρωζώνη».
Αυτοδυναμία ή ακυβερνησία, το διακύβευμα των εκλογών:
«Η αυτοδυναμία δεν αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία μια απλή κομματική επιδίωξη αλλά ανάγκη για τη χώρα. Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών θα είναι αυτοδυναμία ή ακυβερνησία. Η χώρα τα επόμενα χρόνια δεν έχει ανάγκη από πολλά κόμματα αλλά από σταθερότητα, ασφάλεια, συγκροτημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση και μία ισχυρή κυβέρνηση που να μπορεί να το εφαρμόσει».
Συναίνεση αλλά και καθαρή λύση διακυβέρνησης:
«Στην κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας, η συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων είναι αναγκαία. Πρέπει να επιδιώκονται συνεργασίες στην κατεύθυνση της κοινοβουλευτικής συνεννόησης και συνεργασίας. Η Νέα Δημοκρατία πάντα επιδίωκε την εθνική συνεννόηση, άλλοι ήταν αυτοί που την απαρνούνταν. Άλλο όμως εθνική συνεννόηση και άλλο συγκυβέρνηση. Χρειάζεται καθαρή λύση διακυβέρνησης».
Μέχρι τις εκλογές η ΝΔ μπορεί να πετύχει τη μέγιστη συσπείρωση:
«Μόλις 2,5 χρόνια μετά τις εκλογές του 2009 και παρά την πολυδιάσπαση και τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος, που σηματοδοτεί ουσιαστικά μια νέα μεταπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία παραμένει σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών σταθερά το πρώτο κόμμα σε απόσταση από το εκάστοτε δεύτερο και με αυξημένη τη συνοχή των ψηφοφόρων της. Η ίδια εικόνα, υπάρχει και μετά την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τις εκλογές, μπορεί να πετύχει τη μέγιστη συσπείρωση, όχι μόνο των ψηφοφόρων της και όσων δεν την ψήφισαν το 2009 αλλά και πολιτών που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους».