Ομιλία του Αντώνη Μπέζα στην Παραμυθιά
17/1/2015

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες της Παραμυθιάς και του Δήμου Σουλίου. Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας εδώ σήμερα, για τη συμμετοχή σας και την πίστη σας στον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.
 
Η εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας, είναι η σημαντικότερη αναμέτρηση που γίνεται στην πατρίδα μας εδώ και δεκαετίες. Αν ήταν κρίσιμο να έχει λυμένα τα χέρια του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στις πρώτες εκλογές της Μεταπολίτευσης το 1974, για να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία, ακόμη πιο κρίσιμο είναι να έχει εντολή η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, σ’ αυτές τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
 
 Στις 25 Ιανουαρίου, η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τον καλύτερο και με το χειρότερο εαυτό της.  Θα διαλέξει, αν θέλει να προχωρήσει μπροστά, να γίνει μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα μέσα στη Ευρώπη και να επιστρέψει στην κανονικότητα, ή αν θα ξαναγυρίσει πίσω στην κρίση, στον κρατισμό  και στην απατηλή ανάπτυξη με δανεικά, που   δεν θα μπορεί να αποπληρώσει.
 
Θα διαλέξει, αν θέλει να έχει ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες και ασφάλεια για τους πολίτες της ή θα ξαναγυρίσει στην απομόνωση και την ανοχή προς τους παράνομους και τους εγκληματίες. Θα διαλέξει ανάμεσα στο χθες του λαϊκισμού ή στο μέλλον της αλήθειας και της ευθύνης.
 
Στις 25 Ιανουαρίου, δεν θα αποφασίσουμε για το παρελθόν. Δεν θα αποφασίσουμε για κόμματα και παρατάξεις. Θα αποφασίσουμε  για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Πως θα σταθούμε πάλι στα πόδια μας, πως θα δημιουργήσουμε πάλι τις δουλειές που χρειάζονται τα παιδιά μας, πως θα ξανά νιώσουμε περήφανοι ως Έλληνες.
 
Για αυτό, τούτες οι εκλογές είναι τόσο σημαντικές και κρίσιμες. Για αυτό δεν πρέπει να τις μετράμε και να τις ζυγίζουμε, με τα κριτήρια, με τα μέτρα και τα σταθμά  άλλων εποχών. Τώρα, είναι η ώρα των ξεκάθαρων επιλογών. Η ώρα της μεγάλης απόφασης για το μέλλον της πατρίδας.
 
Και το μέλλον απαιτεί μια κυβέρνηση που να κρατάει σταθερό  τιμόνι  στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Το μέλλον της χώρας και το μέλλον της Θεσπρωτίας, απαιτεί ανθρώπους υπεύθυνους και όχι αναρριχητές της εξουσίας,  απαιτεί ανθρώπους που με ευθύνη, εμπειρία και γνώση θα μπορούν να σταθούν όρθιοι και όχι επιφανειακούς και ψεύτικους, απαιτεί ανθρώπους με αξιοπρέπεια και όχι  κάλπικους λαϊκιστές του παρελθόντος.
 
Σ΄αυτές τις δύσκολες ώρες και μέρες,  η Θεσπρωτία ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, η Θεσπρωτία ψηφίζει Αντώνη Σαμαρά, για να πάει μπροστά η Πατρίδα μας, για να σβήσει για πάντα το ψέμα και ο λαικισμός!!
 
Φίλες και Φίλοι,
 
Εμείς, την αλήθεια λέμε. Την αλήθεια έχουμε με το μέρος μας. Αυτό σε μια δημοκρατική αναμέτρηση, είναι το ισχυρότερο όπλο.
Και η αλήθεια είναι, ότι ακόμη και ένα μικρό μόνο μέρος  απ’ όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αν προσπαθούσαν να εφαρμόσουν, θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε νέα κρίση και οριστική  χρεοκοπία. Και τότε οι θυσίες αυτών των δυόμιση ετών, θα πήγαιναν χαμένες, τώρα που αρχίζουν να πιάνουν τόπο.
 
Θα χαθούν συνολικά τα χρήματα της ΚΑΠ –της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής- που παίρνει ο έλληνας αγρότης, και όχι αυτά τα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν τώρα! Διότι δεν υπάρχει περίπτωση, εμείς να αμφισβητούμε το χρέος και τους τόκους, και εκείνοι να εξακολουθούν να πληρώνουν τις επιδοτήσεις μας.
 
Θα χαθούν τα χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ! Διότι δεν είναι δυνατόν να συγκρουστούμε μαζί τους, και εκείνοι να εξακολουθούν να δίνουν χρήματα από τα κοινοτικά κονδύλια για έργα και δράσεις στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.
 
Θα χαθεί η ενίσχυση ρευστότητας που δίνει η ΕΚΤ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την πραγματική οικονομία, αλλά και η πρόσθετη ενίσχυση ρευστότητας που δίνει η ΕΚΤ  στις χώρες της ευρωζώνης μετά το Μάρτιο! Διότι δεν είναι δυνατόν να αμφισβητούμε τους κοινοτικούς κανόνες του ευρώ, και εκείνοι να εξακολουθούν να στηρίζουν τη χώρα μας μέσα από τους ίδιους αυτούς κανόνες .
 
Αυτή είναι η αλήθεια! Και αυτή την αλήθεια οφείλουμε, να την πούμε κατάματα. Αυτή είναι η αλήθεια! Και γι’ αυτή την αλήθεια οφείλουμε να προειδοποιήσουμε, διαφορετικά θα είμαστε υπόλογοι απέναντι στην ιστορία και τους πολίτες που μας εμπιστεύονται.

 

 

Το 2009, όταν ξεκινούσε η κρίση, η Νέα Δημοκρατία και η Ελλάδα, βρέθηκαν μπροστά σε έναν πρωτόγνωρο πολιτικό εκβιασμό, με αφορμή την τότε εκλογή  Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ίδιος εκβιασμός χρησιμοποιήθηκε ξανά, έξι χρόνια μετά, και πάλι με αφορμή την τωρινή  εκλογή Προέδρου.
 
Το δέλεαρ τότε ήταν το «λεφτά υπάρχουν». Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται αυξήσεις, προσλήψεις στο δημόσιο, σεισάχθεια, κατάργηση φόρων και παροχές προς όλους και για όλα, που στην ουσία είναι πάλι, ένα καινούργιο «λεφτά υπάρχουν» με διαφορετικό περιτύλιγμα.
 
Δεν πρόκειται όμως εμείς ποτέ να επιτρέψουμε σε κανέναν, να παίξει την πατρίδα μας στα «ζάρια». Και δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε σε κανέναν, να μας παρασύρει με ψεύτικες υποσχέσεις, με το καινούργιο «λεφτά υπάρχουν».
 
Θα νικήσει το μέλλον των παιδιών μας. Θα νικήσει η σύγχρονη Ελλάδα και όχι η Ελλάδα του παρελθόντος. Θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία, θα νικήσει η αλήθεια και ο Αντώνης Σαμαράς!!
 
Φίλες και Φίλοι,
 
Πριν από λίγες ημέρες η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε το αναπτυξιακό της σχέδιο για τα επόμενα χρόνια  ως το 2021. Αναπτυξιακό σχέδιο που στηρίζεται σε πολύ συγκεκριμένους στρατηγικούς τομείς και που δημιουργεί ένα νέο παραγωγικό πρότυπο για την πατρίδα μας.
 
 Οι περισσότεροι από αυτούς τους τομείς, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, το διαμετακομιστικό εμπόριο, οι μεταφορές, η ναυτιλία με λιμενικές εγκαταστάσεις και η αγροτική ανάπτυξη, είναι τομείς που υπάρχουν εδώ στη Θεσπρωτία και έχουν ιδιαίτερα μεγάλη προοπτική.
 
Το γεγονός αυτό, παρά το ασφυκτικό περιβάλλον τα τελευταία δυόμιση χρόνια για το λαό και την οικονομία, μας γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδα για καλύτερες μέρες στον τόπο μας. Ήδη εργαζόμαστε συστηματικά,  προς την κατεύθυνση αυτή.
 
Στόχοι μας, ενδεικτικά αναφέρω, είναι, η ανακατασκευή και βελτίωση της υπόλοιπης παραθαλάσσιας εθνικής οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, η οδική σύνδεση της Εγνατίας Οδού στον κόμβο Νεοχωρίου με τον Μεσοπόταμο Πρέβεζας, η λειτουργία Εμπορευματικού Κέντρου ως ιδιωτικής επένδυσης σε συνεργασία με τον ΟΛΗΓ, ο βιολογικός καθαρισμός της Παραμυθιάς, ισοπεδώσεις στον κάμπο της Παραμυθιάς και έργα για τον εξορθολογισμό του κόστους άρδευσης, αγροτική οδοποιία και εξηλεκτρισμοί, έργα βελτίωσης του υπάρχοντος οδικού δικτύου αλλά και νέα έργα, όπως η σύνδεση Ελευθεροχώρι –Σούλι.
 
 
Και όλα αυτά θα προστεθούν, σε μια σειρά από άλλα, που έχουν  υλοποιηθεί στο παρελθόν, όπως η λειτουργία του παραρτήματος του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά, η λειτουργία του φορολογικού ΚΕΠ, το νέο Σχολικό Κέντρο Παραμυθιάς, η είσοδος- έξοδος στο Ελευθεροχώρι, η γέφυρα της Γλυκής.
 
Εμείς είμαστε πάντα δίπλα στους Θεσπρωτούς και τις Θεσπρωτές!! Κερδίσαμε  μάχες που βελτίωσαν τη ζωή των πολιτών. Δημιουργήσαμε νέες προτεραιότητες. Πήγαμε τη Θεσπρωτία μπροστά. Μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή τη διαδρομή. Μπορούμε να ξανακάνουμε τη Θεσπρωτία πρωταγωνιστή. Με τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά. Με σταθερότητα και ασφάλεια.
 
Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,     
 
Στο  πρόσφατο παρελθόν, πολλοί πίστεψαν σε εύκολες υποσχέσεις. Και το πλήρωσε ο τόπος μας πανάκριβα. Πολλοί υπέκυψαν στις σειρήνες του λαϊκισμού και των πολιτικάντηδων. Πολλοί ζητωκραύγασαν την ανευθυνότητα και τιμώρησαν την ευθύνη που εμείς δείξαμε.
 
Τώρα, όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα τέτοια σφάλματα. Τώρα περισσότερο από ποτέ, κρατάμε στα χέρια μας τη μοίρα του τόπου μας. Η ψήφος μας, πρέπει να εκφράζει λογική και όχι θυμό και οργή. Η ψήφος μας, πρέπει να εκφράζει ελπίδα και αισιοδοξία, και όχι απόγνωση και άρνηση.
 
Πριν από δυόμιση χρόνια, ο ελληνικός λαός μας ψήφισε για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, την ύφεση και τα μνημόνια, και να την κρατήσουμε ζωντανή μέσα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη.
 
Αναλάβαμε  μέσα σε ένα πραγματικό χάος. Όταν ολόκληρος ο κόσμος προεξοφλούσε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη. Ελάχιστοι πίστευαν τότε ότι θα τα καταφέρουμε. Εμείς, ως βουλευτές και μέλη της Κυβέρνησης, ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας νόμους δύσκολους, σηκώσαμε ένα τεράστιο βάρος επάνω μας, ένα τεράστιο πολιτικό κόστος, που οι άλλοι απέξω δεν το υπέστησαν. Έπρεπε όμως να το κάνουμε, γιατί αυτή ήταν η ευθύνη μας απέναντι στην πατρίδα και η ιστορία θα μας δικαιώσει!!!
 
Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία. Βγάλαμε πρωτογενή πλεονάσματα νωρίτερα. Βγήκαμε στις αγορές νωρίτερα. Βγήκαμε από την ύφεση νωρίτερα. Είχαμε ένα κράτος σε μόνιμη λειτουργική κρίση και αρχίσαμε να το αλλάζουμε. Ενισχύσαμε, στο μέτρο του δυνατού, την κοινωνική συνοχή με πρωτοβουλίες, όπως η περίθαλψη των ανασφάλιστων, το κοινωνικό μέρισμα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, οι 100 δόσεις στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Είχαμε αρχίσει να δίνουμε τις πρώτες ανάσες στον κόσμο, και η προσπάθειά μας είναι αυτές οι ανάσες να συνεχιστούν.
 
Με μείωση στη φορολογία εισοδήματος.
 
Με μειώσεις στο φόρο ακίνητης περιουσίας και απόδοσή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Με την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας και την κατάργηση του «πόθεν έσχες» για την αγορά της.
 
Με την επαναφορά της ισόβιας σύνταξης στις πολύτεκνες μητέρες.
 
Με τη θέσπιση ειδικής κατηγορίας ασφάλισης με μειωμένες εισφορές, για επαγγελματίες σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων.
 
Με τη νέα ΚΑΠ για τους αγρότες μας, με διασφαλισμένους πόρους 20 δις ευρώ την περίοδο 2015-2020, με 2 δις το χρόνο περίπου άμεσες ενισχύσεις και χωρίς κανένα πρόβλημα από το 2015 και μετά σχετικά με την  επιλεξιμότητα των  βοσκοτόπων.
 
Έγιναν ασφαλώς και λάθη σ’ αυτή την πορεία. Ναι έγιναν λάθη. Αλλά σε ένα τέτοιο χάος που αντιμετωπίσαμε και σε μια τέτοια κοσμογονία αλλαγών που ακολουθούσε, επόμενο ήταν να υπάρχουν και λάθη. Το τελικό ισοζύγιο ήταν όμως θετικό και αυτό είναι σημαντικό στην πολιτική.
 
Φίλες και Φίλοι,
 
Το ξέρουμε όλοι. Το βιώσαμε όλοι.
 
Η χώρα ταλαιπωρήθηκε πολύ, αλλά τα χειρότερα τα απέφυγε. Μαζί τα αποφύγαμε. Τώρα όμως, πρέπει να  μην επιτρέψουμε στη χώρα μας να πέσει θύμα, για δεύτερη φορά μέσα σε μια πενταετία, των κάλπικων υποσχέσεων, θύμα του λαϊκισμού, θύμα της δημαγωγίας.
 
Η νίκη μας θα σπρώξει την Ελλάδα σε μια νέα εποχή, μέσα στην Ευρώπη, με ανάπτυξη και ευημερία, με ευκαιρίες για όλους.
 
Αυτός ο τόπος έχει δώσει πολλά. Η Παραμυθιά πρωτοστατούσε στις τέχνες, τα γράμματα και το εμπόριο. Οι Σουλιώτες είχαν πάντα ψυχή και πνεύμα αγωνιστικό.
 
Σήμερα εδώ από την Παραμυθιά, προχωρούμε, με απόφαση ευθύνης. Για την Ελλάδα που μέχρι χθες ούτε καν τολμούσαμε να ονειρευτούμε. Και τώρα τη χτίζουμε βήμα-βήμα. Για την Ελλάδα που χρωστάμε στα νέα παιδιά!
 
Λέμε την αλήθεια, εγγυόμαστε το αύριο της Θεσπρωτίας!!!
 
Καλή δύναμη. Με τη νίκη!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

10 Απριλίου
28 Ιουνίου
16 Ιουνίου
14 Απριλίου
16 Φεβρουαρίου
11 Φεβρουαρίου 2016
4 Φεβρουαρίου 2016
1 Φεβρουαρίου 2016
14 Ιανουαρίου 2016
30 Νοεμβρίου
18 Σεπτεμβρίου
17 Σεπτεμβρίου
16 Σεπτεμβρίου
16 Σεπτεμβρίου
16 Σεπτεμβρίου
10 Σεπτεμβρίου 2015
3 Σεπτεβρίου 2015
2 Ιουλίου 2015
27/3/2015
31/1/2015
23/1/2015
22/1/2015
16/1/2015
13/1/2015
29/12/2014
28/12/2014
21/12/2014
30/11/2014
6/8/2014
10/6/2014
13/5/2014
29/4/2014
14/4/2014
26/6/2013
4/12/2014
10/10/2014
9/11/2012

Γρηγορίου Λαμπράκη 3, 46 100 Ηγουμενίτσα
Τηλέφωνο: 26650-26353, Fax 26650-22491
E-mail: bezasigm@otenet.gr